ایمپلنت زیگوماتیک چیست؟
یکی از روش های نوین و پیشرفته برای کاشت دندان، ایمپلنت زیگوماتیک است. این نوع ایمپلنت، برای بیمارانی که به دلایل مختلف مانند تحلیل شدید استخوان فک بالا، نمی توانند از ایمپلنت های دندانی معمولی استفاده کنند، مناسب است. ایمپلنت های زیگوماتیک به استخوان زیگوماتیک یا همان استخوان گونه متصل می شوند.
ایمپلنت های زیگوماتیک، برای بیمارانی که استخوان فک بالای آن ها تحلیل رفته و برای ایمپلنت های سنتی کافی نیست، یک راه حل حیاتی محسوب می شوند. این نوع ایمپلنت ها پایداری بالایی دارند و نیازی به انجام جراحی های پیچیده تر مانند پیوند استخوان ندارند. در این روش، متخصص دندانپزشکی با دقت بالایی ایمپلنت را در استخوان گونه قرار داده و بیماران می توانند از دندان های طبیعی تر بهره مند شوند.
ایمپلنت دندان زیگوماتیک چگونه انجام می شود؟
در قدم اول قبل از شروع جراحی، متخصص بی حسی موضعی را به ناحیه ای که قرار است ایمپلنت دندان در آن قرار گیرد تزریق می کند تا بیمار دردی احساس نکند. سپس، جراح در لثه برش هایی ایجاد کرده و به استخوان گونه دسترسی پیدا می کند. برای این که در ناحیه ای که قرار است ایمپلنت قرار بگیرد، دید بهتری وجود داشته باشد، شکاف سینوسی به ابعاد ۵ در ۱۰ میلی متر ایجاد می شود. این شکاف باعث می شود تا جراح فضای کافی برای کاشت ایمپلنت داشته باشد.
سپس با استفاده از مته های خاص، حفره ای در استخوان زیگوماتیک ایجاد می کنند، تا بتوانند ایمپلنت تیتانیومی را در آنجا قرار دهند. افرادی که ایمپلنت ها در استخوان گونه آن ها قرار می گیرد، به دلیل تراکم بالاتر، یک گزینه مناسب برای افرادی است که استخوان کافی در فک برای کاشت ایمپلنتهای سنتی ندارند. بعد از قرار دادن ایمپلنت ها، اباتمنت ها روی آن ها نصب می شوند.
در روش ایمپلنت دندان زیگوماتیک برخلاف روش های سنتی که برای نصب پروتز دندان به چند ماه زمان نیاز دارند، پروتز دندان به صورت فوری پس از جراحی روی ایمپلنت ها قرار می گیرد. پس از تکمیل فرآیند بهبود، دندانپزشک پروتز دندان نهایی را روی ایمپلنت ها قرار داده و دندان های بیمار را بازسازی می کند.

بهترین لبخند ، لبخند شماست...
لطفا جهت رزرو نوبت در کلینیک ایمپلنتینو از طریق دکمه رو به رو اقدام کنید:
مزایای ایمپلنت زیگوماتیک
ایمپلنت های زیگوماتیک برای جوش خوردن به استخوان به زمان کمتری نیاز دارند، این فرآیند بین 4 تا 6 ماه طول می کشد. از دیگر مزایای ایمپلنت زیگوماتیک این است که به پیوند استخوان نیاز ندارند. ایمپلنت ها به جای استخوان فک در استخوان زیگوماتیک قرار می گیرند که بسیار متراکم تر می باشد. این موضوع باعث می شود، که بیمار بدون نیاز به جراحی اضافی و پیوند استخوان، ایمپلنت دریافت کند.
برخلاف ایمپلنت های سنتی که نیاز به مدت ها انتظار دارند، در ایمپلنت زیگوماتیک پروتز دندان به صورت فوری و در همان روز جراحی نصب می شود. همچنین لازم به ذکر است، که ایمپلنت های زیگوماتیک اثربخشی بسیار بالایی دارند و میزان موفقیت آن ها مشابه ایمپلنت های سنتی می باشد. ایمپلنت های سنتی نیاز به عمل سینوس لیفت دارند تا فضای کافی برای ایمپلنت ایجاد شود، اما برای ایمپلنت زیگوماتیک این چنین نیست به همین خاطر فرآیند درمان سریع تر می باشد.
پروسه ایمپلنت زیگوماتیک معمولا ایمن می باشد و متخصصان می توانند با استفاده از تکنیک های پیشرفته جراحی و تصویربرداری، ایمپلنت ها را به صورت دقیق و بدون آسیب به نواحی اطراف قرار دهند. این ایمپلنت ها، عملکرد بلند مدت و ماندگاری بسیار بالایی دارد. به همین دلیل امروزه مورد توجه افراد بسیار زیادی قرار گرفته است.
عوارض ایمپلنت زیگوماتیک
ایمپلنت زیگوماتیک مانند هر جراحی دیگری، عوارض جانبی بسیاری نیز دارد. یکی از مهم ترین عوارض آن، سینوزیت می باشد. به دلیل قرار گرفتن ایمپلنت ها در نزدیکی سینوس ها، بعضی از بیماران بعد از جراحی دچار التهاب سینوسی شوند. با این وجود، تشخیص دقیق وضعیت سینوس ها قبل از جراحی و استفاده از روش های جراحی مناسب، این مشکل را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.
عارضه دیگر ایمپلنت زیگوماتیک، آسیب به اعصاب یا ساختارهای مجاور مانند سینوس ها و عصب های صورت است. اگر، جراح مهارت کافی نداشته باشد یا موقعیت ایمپلنت به درستی انتخاب نشود، عصب های مجاور یا سینوس ها دچار آسیب می شوند.
از دیگر عوارض آن، عفونت است که همانند دیگر جراحی ها رخ می دهد. شما می توانید با رعایت بهداشت دهانی و مصرف آنتی بیوتیک ها پس از جراحی خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهید. گاهی امکان دارد، ایمپلنت به استخوان جوش نخورد که در این صورت نیاز به جراحی مجدد است.
بهترین جراح برای ایمپلنت دندان
برای رسیدن به بهترین نتیجه در ایمپلنت دندان، انتخاب جراح و متخصص مناسب امری حیاتی است. یکی ازنکات مهم برای انتخاب جراح ایمپلنت دندان، مراجعه به یک متخصص ایمپلنت یا ایمپلنتولوژیست است. این متخصصین با گذراندن دوره های تخصصی و آموزشی در زمینه ایمپلنت های دندانی، به صورت دقیق تری با تکنیک ها و روش های جدید در این حوزه آشنا بوده و مهارت های خاصی در این زمینه دارند.
برای انتخاب بهترین جراح برای ایمپلنت دندان علاوه بر تخصص و تجربه، مهارت های ارتباطی و دقت جراح نیز اهمیت زیادی دارد. جراح باید در حین مشاوره، به صورت واضح و شفاف، تمامی مراحل درمان، گزینه های مختلف و عوارض احتمالی را برای بیمار توضیح دهد تا بیمار درک کاملی از روند درمان پیدا کند. شما می توانید با مراجعه به کلینیک های شناخته شده و مشاوره با بیمارانی که قبلا از خدمات آن استفاده کرده اند، به شما کمک می کند تا تصمیم بهتری بگیرید.
طول درمان ایمپلنت زیگوماتیک چقدر است؟
طول درمان ایمپلنت زیگوماتیک به مدت زمان نسبی نیاز دارد، که باتوجه به شرایط بیمار متفاوات می باشد. لازم به ذکر است، که 2 تا 3 روز بعد از جراحی، دوره نقاهت بیمار پایان یافته و درد و خونریزی آن متوقف می شود. پس از 7 روز بیمار باید به دندانپزشک مراجعه کند تا وضعیت ایمپلنت و محل جراحی مورد بررسی قرار گیرد.
بیمار می تواند بعد از گذشت یک هفته فعالیت های روزمره خود را آغاز کند. البته بهتر است بدانید، که برای هر بیمار، مدت زمان دقیق بهبودی متفاوت می باشد. بهبودی کامل و پیوند کامل ایمپلنت با استخوان فک، فرآیندی طولانی می باشد، یعنی به چندین ماه زمان نیاز دارد.
تفاوت ایمپلنت معمولی با ایمپلنت زیگوماتیک در چیست؟
در ایمپلنت معمولی، پایه ایمپلنت در استخوان فک قرار گرفته و به استخوان فک بالا یا پایین محدود می شود. اما در ایمپلنت زیگوماتیک، پایه ایمپلنت در استخوان زیگوماتیک یعنی استخوان گونه قرار می گیرد. زمانی که بیمار استخوان کافی نداشته باشد، در ایمپلنت معمولی پیوند استخوان انجام می دهند. در ایمپلنت زیگوماتیک، نیازی به پیوند استخوان نیست.
ایمپلنت های معملی کوتاه هستند و به صورت مستقیم در استخوان فک قرار می گیرند، ولی ایمپلنت زیگوماتیک بلند بوده و به استخوان زیگوماتیک می رسد. زمان بهبودی در ایمپلنت معمولی بسیار زیاد است، اما مدت زمان بهبودی در ایمپلنت زیگوماتیک کم می باشد. ایمپلنت زیگوماتیک به تخصص و مهارت بسیار زیادی نیاز دارد، اما ایمپلنت معمولی پیچیدگی کمتری دارد.
ایمپلنت زیگوماتیک برای چه افرادی مناسب است؟
بهتر است بدانید، افرادی که دچار تحلیل شدید استخوان فک بالا هستند و قادر به استفاده از ایمپلنت های معمولی نیستند، ایمپلنت زیگوماتیک برای آن ها گزینه مناسبی می باشد. کسانی که به دلیل عدم وجود استخوان کافی در فک بالا نمی توانند از ایمپلنت های سنتی استفاده کنند، باید از ایمپلنت زیگوماتیک استفاده کنند. افرادی که نمی خواهند جراحی پیوند استخوان یا لیفت سینوس انجام دهند، باید از این روش بهره مند شوند. در این روش، ایمپلنت ها به صورت مستقیم به استخوان گونه یا استخوان ماگزیلا متصل می شوند و دیگر نیازی به پیوند استخوان نیست.
افرادی که تجربه ناموفقی از جراحی پیوند استخوان یا لیفت سینوس داشته اند و یا ایمپلنت های معمولی برای آن ها موفقیت آمیز نبوده، باید از ایمپلنت های زیگوماتیک استفاده کنند. ایمپلنت زیگوماتیک برای افراد در تمام سنین به جز کودکان قابل استفاده است. این ایمپلنت ها به خاطر پایداری بالا و اجرای سریع، یک جایگزین مناسب برای عمل پیوند استخوان در فک بالا هستند.
آیا می توان ایمپلنت زیگوماتیک را با ایمپلنت دندان طبیعی ترکیب کرد؟
امکان ترکیب ایمپلنت زیگوماتیک با ایمپلنت دندانی طبیعی وجود دارد. معمولا این ترکیب باتوجه به نیاز بیمار، نتایج موفقیت آمیزی به همراه دارد. همان طور که گفته شد، ایمپلنت های زیگوماتیک در بیمارانی استفاده می شود که به دلیل از دست دادن استخوان کافی در ناحیه فک بالایی، قادر به دریافت ایمپلنت دندانی معمولی نیستند.
ترکیب این دو نوع ایمپلنت زمانی مناسب است که بیمار به خاطر تحلیل استخوان در ناحیه پشتی فک، قادر به قرار دادن ایمپلنت معمولی نیست، اما در قسمت جلویی فک خود، استخوان کافی دارد. به همین خاطر در چنین مواردی، متخصص، ایمپلنت های دندانی معمولی را در ناحیه جلویی قرار داده و از ایمپلنت های زیگوماتیک برای نواحی پشتی فک استفاده می کند. این روش باعث می شود تا بیمار یک پروتز ثابت و پایدار در دهان خود داشته باشد. همچنین این ترکیب روند بهبود بیمار را سریع تر کرده و روند درمان را نیز کاهش می دهد.
میزان موفقیت ایمپلنت زیگوماتیک چقدر است؟
ماندگاری ایمپلنت های زیگوماتیک در طول ۱۲ سال حدود ۹۶٪ بوده و درصد موفقیت کلی آن ها به بیش از 98.5 درصد می رسد. دلیل موفقیت بالای ایمپلنت زیگوماتیک به خاطر استفاده از استخوان زیگوماتیک برای قرار دادن ایمپلنت می باشد. زیرا ساختار محکم تری داشته و نسبت به استخوان فک، پایداری بالاتری دارد. همچنین لازم به ذکر است، که اگر جراحی توسط متخصصان با تجربه انجام شود و بیمار مراقبت های بعد از جراحی را رعایت کند، احتمال موفقیت به میزان زیادی افزایش می یابد.
در نتیجه می توان گفت، ایمپلنت زیگوماتیک یکی از روش های موفق و با درصد عوارض پایین برای بیماران با مشکلات شدید استخوان فک می باشد.
چه زمانی از ایمپلنت زیگوماتیک استفاده می شود؟
زمانی از ایمپلنت زیگومااتیک استفاده می شود، که ایمپلنت های معمولی به خاطر مشکلات خاص قابل استفاده نباشند. بیشتر در بیمارانی که دچار تحلیل شدید استخوان فک بالا هستند، بسیار مفید و تاثیرگذار است. زمانی که، استخوان فک بالا به دلیل از دست دادن طولانی مدت دندان ها، بیماری های لثه یا سایر مشکلات بهداشتی تحلیل رفته باشد، ایمپلنت های دندانی سنتی که نیاز به استخوان کافی دارند، نمی توانند به درستی کار کنند. به همین دلیل از ایمپلنت زیگوماتیک استفاده می شود.
در این روش، ایمپلنت به استخوان فک بالا متصل می شود به همین خاطر نسبت به استخوان فک بالایی از استحکام بالاتری برخوردار است. وقتی که استخوان فک نتواند به اندازه کافی از ایمپلنت های دندانی معمولی پشتیبانی کند، از ایمپلنت زیگوماتیک استفاده می شود. یا زمانی که نیاز به تعویض قوس کامل دندان در فک بالا وجود دارد، از آن استفاده می کنند.
زمان ریکاوری ایمپلنت زیگوماتیک چقدر است؟
معمولا مدت زمان ریکاوری ایمپلنت زیگوماتیک بین 3 تا 6 ماه می باشد. البته لازم به ذکر است، که این مدت زمان به فرآیند ادغام ایمپلنت با استخوان زیگوماتیک بستگی دارد. در این بازه زمانی، ایمپلنت به صورت کامل در استخوان ثابت شده و بافت های اطراف آن به خوبی بهبود می یابند تا از آن برای نصب دندان های دائمی استفاده کرد. بهتر است بدانید، که در مراحل اولیه بهبودی بیمار مقداری تورم، درد و ناراحتی را تجربه می کند. که پس از گذشت چند روز تا چند هفته کاهش می یابد. برای تحمل درد پزشک داروهای مسکنی تجویز می کند، که باید بیمار از آن به موقع استفاده کند.
همچنین در این مدت، از غذاهای نرم مصرف کنید و از خوردن غذاهای سفت و چسبناک خودداری نمایید. این موضوع باعث می شود تا فشار زیادی به ایمپلنت وارد نشود. البته شستشوی دهان با محلول های مخصوص و جلوگیری از دستکاری محل ایمپلنت نیز اهمیت دارد. بعد از پایان دوران اولیه بهبودی، مرحله نهایی درمان یعنی نصب دندان های ثابت دائمی انجام می شود.
طول دوره بهبودی ایمپلنت زیگوماتیک چقدر است؟
طول دوره بهبودی ایمپلنت زیگوماتیک باتوجه به وضعیت و شرایط شخص، متفاوت می باشد. به صورت کلی، این دوره معمولا چند هفته تا چند ماه به طول می انجامد. بعد از ایمپلنت زیگوماتیک، بسیاری از بیماران بعد از یک هفته به فعالیت های عادی خود بازمیگردند، اما بهبودی کامل و ادغام ایمپلنت با استخوان به زمان بیشتری نیاز دارد.
در روزهای اولیه پس از جراحی، بیماران تا چند مدت ناراحتی هایی مانند تورم و درد را تجربه می کنند که با رعایت نکات بهداشتی و عمل کردن مطابق دستورات پزشک این عوارض بهبود می یابند.
البته لازم به ذکر است، که ادغام ایمپلنت زیگوماتیک با استخوان چند ماه طول می کشد. یعنی باید ایمپلنت به صورت کامل در استخوان زیگوماتیک ثابت شود و سپس بافت های اطراف آن بهبود می یابد.
بعد از ایمپلنت زیگوماتیک چه بخورم؟
یکی از نکات مهم برای تسریع روند بهبودی، پیروی از رژیم غذایی مناسب می باشد. در چند روز اول بعد از جراحی ایمپلنت زیگوماتیک، باید از غذاهایی نرم استفاده نمایید، تا هیچگونه فشاری به محل جراحی شده وارد نشود. یعنی بهتر است، پوره سیب زمینی که غذایی نرم و مغذی می باشد را مصرف نمایید. یکی از گزینه های مناسب برای تامین پروتئین و کلسیم، ماست است. یا می توانید اسموتی های میوه ای را نوش جان کنید که به راحتی هضم شده و نیازی به جویدن نیست.
همچنین، پودینگ های مختلف مانند پودینگ شکلات یا وانیل گزینه های خوبی رژیم غذایی شما در این دوران هستند. تخم مرغ هم زده یک گزینه پروتئینی نرم است که به راحتی قابل خوردن است. میوه هایی مانند موز، توت فرنگی یا آووکادو که به صورت پوره شده در می آیند را مصرف نمایید. یا سبزیجاتی مانند هویج، کدو، یا سیب زمینی که به صورت کامل پخته شده و نرم شده اند، را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
هزینه ایمپلنت زیگوماتیک
هزینه ایمپلنت زیگوماتیک، بالاتر از ایمپلنت های معمولی است. زیرا، برای افرادی که استخوان فک آن ها کافی نیست و نیاز به جراحی های پیچیده تری دارند، استفاده می شود. یکی از عوامل تاثیرگذار بر هزینه ایمپلنت زیگوماتیک، تخصص و تجربه پزشک می باشد. جراحان با تجربه هزینه بیشتری برای انجام جراحی دریافت می کنند. برند و کیفیت ایمپلنت نیز بر قیمت تأثیر دارد. ایمپلنت های معتبر و با کیفیت هزینه بالاتری دارند، زیرا از ماندگاری بالاتری برخوردار هتسند.
همچنین، پیچیدگی جراحی نیز بر قیمت تأثیر می گذارد. اگر جراحی نیاز به تکنیک های خاص و تجهیزات پیشرفته تری داشته باشد، هزینه ها بیشتر خواهد شد. موقعیت جغرافیایی درمان نیز در تعیین هزینه تاثیرگذار است. در مناطق شهری و کلینیک های تخصصی، هزینه ها بالاتر هستند.
ماندگاری ایمپلنت زیگوماتیک چقدر است؟
ایمپلنت های زیگوماتیک به دلیل اتصال محکم به استخوان، میتوانند ماندگاری بسیار بالایی داشته باشند. به عبارت دیگر، در شرایط ایده آل و با مراقبت های مناسب، عمر ایمپلنت های زیگوماتیک بین 10 تا 12 سال می باشد. البته شما می توانید با رعایت بهداشت دهان مانند مسواک و نخ دادن زدن، چکاپ های منظم ط.ل عمر ایمپلنت های خود را افزایش داده و از تجمع پلاک و باکتری ها جلوگیری کرده و خطر عفونت یا آسیب به ایمپلنت را کاهش دهید.
همچنین، از عادات مضری مانند سیگار کشیدن و خوردن غذاهای سفت یا چسبناک در ماه های اول پس از جراحی اجتناب کنید. علاوه بر این مواردف به صورت منظم به پزشک خود مراجعه نمایید تا وضعیت دهان و دندان های شما را مورد بررسی قرار دهد.
بهترین متخصص برای کاشت ایمپلنت زیگوماتیک
یکی از مهم ترین مراحل در فرآیند درمان، انتخاب بهترین متخصص برای کاشت ایمپلنت زیگوماتیک می باشد. این نوع ایمپلنت به دلیل پیچیدگی های جراحی و نیاز به دقت و تجربه بالا، به تخصص ویژه ای نیاز دارد. اولین موردی که باید در یک متخصص جستجو کنید، میزان تخصص و تجربه می باشد. یک متخصص با تجربه ریسک های مرتبط با جراحی را کاهش داده و درصد موفقیت درمان را بیشتر می کند.
دومین نکته در انتخاب بهترین متخصص برای ایمپلنت زیگوماتیک، آگاهی و توانایی متخصص در استفاده از تکنولوژیهای جدید می باشد. زیرا، استفاده از تکنیک ها و تجهیزات جدید باعث می شود دقت جراحی بیشتر شده و نتایج بهتر شوند. مراجعات و نظرات بیماران قبلی یکی دیگر از معیارهای انتخاب بهترین متخصص می باشد. نظر بیماران قبلی در مورد نتیجه درمان، مهارت های پزشک در برقراری ارتباط و تجربه کلی از جراحی در انتخاب شما بسیار موثر می باشد.
همچنین، هزینه های درمان نیز از جمله مواردی است که باید در نظر گرفته شود. با وجود این که ایمپلنت زیگوماتیک هزینه بالاتری دارد، اما انتخاب متخصص ماهر و معتبر در درازمدت به صرفه تر می باشد، زیرا احتمال بروز عوارض و نیاز به درمان های تکمیلی کاهش می یابد.